PERLES CÍTRIQUES DE YUZU
Ideal i única per acompanyar el teu marisc preferit. En comtes d’utilitzar llimona, utilitza aquestes perles de yuzu que donaran aquest toc cítric i diferent que et sorprendrà al tastar-les tant en el sabor com la textura. Acompanya de yuzu els musclos, les ostres, ostrons, gambes, llagostins…
El yuzu
es una estranya fruita groga que sembla una llimona aplanada i dura, encara que en realitat no és una llimona. A continuació t’expliquem els origens i els usos culinaris.
ORÍGENS ASIÀTICS
El Yuzu (citrus junos) és un híbrid resultat de l’encreuament d’un cítric antic anomenat Papeda Ichang i una mandarina agra. Son originaris de Xina. A Japó i Corea es on més s’utilitza, on va ser introduïda entre els segles VII i IX, no coneixem la data més exàcta. El Yuzu és conegut per la seva robustesa, perquè aconsegueix sobreviure a hiverns freds amb temperatures de fins a 9 graus sota zero.
UN IL·LUSTRE INGREDIENT EN LA CUINA
El Yuzu es conrea principalment al Japó, la Xina i Corea, on la fruita encara s’utilitza en plats amb segles d’antiguitat, melmelades i tes, així com aromatitzant en saboroses receptes. Ja que el yuzu és menys àcid que una llimona, la seva frutosidad és més evident i és meravellós per a alegrar verdures, carns i peixos. A principis dels anys 2010, va conquistar també el món occidental i el yuzu es va tornar el centre d’atenció com a preuat ingredient en molts restaurants, pastisseries i fleques d’alt nivell. Només per a nomenar un parell: el xef Ferran Adrià, del famós restaurant El Bulli, va utilitzar una merenga de yuzu en el seu plat “El Bosc Animat”, mentre que Jordi Bordas, el cèlebre pastisser campió del món, va dedicar les seves postres ‘Yuzu à l’Aube” completament a la fruita yuzu! El Yuzu ha definitivament donat la volta de les cuines d’alt nivell de tot el món.
T’ animes a provar-ho??!!