TONYINA Yellow fin / ATÚN de aleta amarilla.
DESCRIPCIÓ:
És un dels peixos blaus més beneficiosos per a la salut, baix en calories i molt saludable. Hi han diferents especies, la més valorada és la tonyina vermella. D´aquest peix s´aprofita gairebé tot, per això li diuen “el porc del mar”.
Hi ha diferència entre sabors, textures i preus segons la espècie. Les 5 tonyines mes conegudes i que podem trobar al mercat son el bonítol, el llistat, el patudo o mes conegut en castellà com atún claro, la tonyina vermella bluefin y la tonyina vermella yelowfin.
MÈTODE DE PESCA/PRODUCCIÓ:
Ham o encerclament / Salvatge
ORIGEN/HABITAT:
Mediterràni i Oceà Atlàntic
CURIOSITATS:
Pot arribar a una velocitat de 65 km/h gracies a la seva forma tant aerodinàmica i recórrer milers de kilometres Pot aguantar importants canvis de temperatura de l´aigua. Des de el 27 graus fins els 8 i submergir-se fins els 900m aguantant la pressió del pes de l´aigua. Per últim pot arribar a viure uns 25 anys
VALOR NUTRICIONAL:
Havent llegit el paràgraf anterior, si un peix així te tantes qualitats físiques extraordinaries, com creus que afectarà això al teu cos quan ho consumeixis? Per cada 100g te 144 kcl, 23,3g de proteïna i 4.9 grams de grassa.
COM CUINAR:
Es pot fer a la planxa, en salsa, adobado, estofat, cru
RECEPTA: Tonyina a l’estil de sardenya