VERAT / CABALLA
DESCRIPCIÓ:
Verat (Scomber scombrus) de motl bona qualitat es un dels peixos més populars. Peix blau de entre 20 y 45 cm i un pes de 250 grams a 4 kg. Te un cos allargat i una carn compacta, una pell fina amb escates menys al cap. S’alimenten quan son petits de brossa orgànica que troben en les costes, després quan creixen i marxen mar en dins, el seu gust culinari millora i mengen sardines, arengues, mol.luscos i crustacis.
MÈTODE DE PESCA/PRODUCCIÓ:
Encerclament / Salvatge
ORIGEN:
Mediterrani i Cantàbric. A l’hivern habita al una profunditat de 180 metres però quan arriba el bon temps puja mes a prop de la superfície.
CURIOSITATS:
Una femella pot pondre entre 200000 a 400000 ous que es desclouen al cap de pocs dies. Durant l ´hivern no menja gaire, la seva energia l’agafa de les reserves que ha acumulat a l´estiu o en estacions mes càlides.
COM CUINAR:
Es un peix molt econòmic i molt bo en omega 3. Fregit, al forn, a la papillona, marinat, brasa , planxa, escabeix….pensa una manera i la podràs fer amb el verat