Ingredients del bacallà a la portuguesa
- 4 lloms de bacallà
- 4 patates grans
- 3 cebes grans
- 1 got de oporto blanc, conyac o brandy
- 1 cullereta de pimentó dolç
- Oli d’oliva verge extra
- Farina
- Sal
Com preparar
Pelem la ceba i la tallem en juliana.
Posem d’oli d’oliva verge extra en una paella gran i sofregim la ceba a foc no massa fort per que es caramel·litzi una mica
Retirem la paella del foc i afegim el pimentó dolç. Removem per integrar amb la ceba i tornem a posar la paella al foc. Afegim el vi, deixem que es redueixi durant 2 minuts i retirem. Reservemla ceba i la seva salsa.
Pelem les patates i les tallem en làmines fines. Escalfem abundant oli en la paella que hem utilitzat abans i fregim les patates deixant-les una miqueta crues. Les patates acabaran de cuinar-se després en el forn. Reservem.
Eliminem l’excés d’oli i fregim els lloms de bacallà prèviament enfarinat. No és necessari que es fregeixin massa, amb donar-los un toc durant 1 o 2 minuts per cada costat és suficient.
En una font apta per a forn anem muntant el plat. Primer col•loquem una base amb les patates, damunt posem els lloms de bacallà i repartim per damunt i pels laterals la ceba amb tota la seva salsa.