Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

El Delta de l’Ebre és un territori ubicat a Tarragona, una província que es troba aproximadament a 200 km de Barcelona. Aquesta zona meravellosa té una gran significància no només a Espanya, sinó a tot Europa per l’activitat de pesca Delta de l’Ebre.

Aquesta increïble activitat pesquera comercial és perquè té una gran quantitat d’hàbitats aquàtics que han guanyat molta importància a la Mediterrània Occidental. Són més de 320 km amb llacunes, arrossars, sòls salins, dunes, que són punt de migració d’espècies úniques.

Aquest enclavament permet la pesca al Delta de l’Ebre, obtenint peixos, mariscs, angules, crustacis, amb fama gastronòmica internacional. Això és degut no només a la seva exclusivitat, sinó també a la meravellosa qualitat, digna dels paladars més exquisits.

Tipus de peix al Delta d’Ebre

El Delta de l’Ebre manté una biosfera plena d’espècies exclusives de la regió, fet que fa que tots els exemplars són cultivats, aportant una alta qualitat als seus productes. T’expliquem quins són els tipus de peix més exquisits de Delta d’Ebre.

Ostres del Delta de l’Ebre

Les ostres del Delta de l’Ebre són també conegudes com a ostres planes o arrissades, es troben amb exclusivitat a les badies d’Alfacs i de Fangar, sent una mena de marisc de Delta de l’Ebre. Dins d’aquest meravellós i inigualable parc natural es cultiva una gran quantitat d’ostres i altres mariscs.

Les ostres del Delta de l’Ebre d’acord amb la seva mida són l’elecció perfecta per a qualsevol platet, perfectes per a preparacions d’alta categoria, un afrodisíac considerat únic i exquisit al món de la gastronomia.

Característiques

  • Forma allargada i còncava.
  • S’obren amb facilitat.
  • Habiten a la desembocadura del riu.
  • Són producte exclusiu de Delta de l’Ebre, a la província de Tarragona.
  • Posseeixen alta qualitat, la qual sincrementa durant els mesos més freds.
  • Poden aconseguir-se en diferents mides.
  • Exquisit i predominant sabor a ostra.
  • Es reprodueixen més ràpidament que altres espècies.
  • Valor nutritiu alt, gràcies al contingut en zinc, minerals i vitamines A, B i D.

Anguilla Fumada

A nivell gastronòmic l’anguila fumada, és un dels peixos del riu Ebre, reconeguda com un dels plats més exquisits i amb un toc característic que encanta tot comensal. La seva elaboració és totalment artesanal pels quals la seva preparació és exclusiva i tradicional.

L’anguila és un tipus de peix blau, semigras, amb un alt contingut nutritiu. El procés de fumat és extens, usat des de l’antiguitat com a tècnica de conservació d’aliments, en fred o calent.

Característiques

  • Mida mitjana (70 cm)
  • Escames petites
  • Cos fi i allargat
  • Habiten punts d’aigua dolça
  • Rica a Omega 3 i 6 i vitamina A i D.
  • Pràctica per elaborar múltiples receptes de l’alta gastronomia.
  • Preparació fàcil i ràpida
  • Precuinada amb sabors dolços i fumats.
  • Elaboració de platets artesanals gurmets.
  • Procés de fumat amb fusta seleccionada.
  • Carn suau i gelatinosa.
  • Sabor predominant i intens.
  • Són envasades al buit, per a preparació i consum.

Cranc Blau

Els Crancs Blaus són grans crustacis, família de les llagostes que també es poden trobar al Delta de l’Ebre. Aquest ha estat catalogat com una de les espècies més temibles pel seu alt nivell d’invasió a zones del Mediterrani.

Actualment aquest cranc gegant migra als terrenys de parc, a causa dels canvis climàtics i resulta una amenaça per a altres espècies de la biosfera d’aquesta zona.

Es reprodueixen amb gran velocitat (2-6 milions d’ous) i es poden aglomerar quantitats de fins a 15 tones. Per aquestes raons avui forma part de deliciosos plats tradicionals com la paella, com a mesura per contrarestar la plaga.

Característiques

  • Pes aproximat entre 500 – 1000 gr.
  • Caparazón de color marró clapejat.
  • Posseeix 10 potes de color safir.
  • Caparazón de fins a 23 cm d’amplada (mascles)
  • Femelles amb pinces vermelloses a les puntes.
  • S’alimenten de tot el que estigui al seu abast (peixos petits, cargols, musclos), fins i tot altres crancs més petits.
  • Després de la cocció la seva carn es torna vermellosa o rosa molt intens.
  • Sabor perfecte per a brous, arrossos, fons, fumet, etc.
  • Carn dolça i sabor predominant.
  • És econòmic.

Llobarro Salvatge

El llobarro salvatge és un peix blanc, semigras que es pot trobar en abundància, gastronòmicament molt valorat per la seva gran mida. La pesca del llobarro a boia és una activitat freqüent tot l’any, i les millors s’obtenen en temporades fredes.

Depenent de la comunitat on sigui consumida, es pot conèixer com a rovell, plovar o Lupin. És popular per ser l’ingredient principal en platerets per a Nit Bona o en deliciosos ceviches, per la seva carn magra, ferma, amb un sabor exquisit, conservant la seva alta qualitat.

Característiques

  • Peix comprimit i allargat de fins a 100 cm (mitjana de 40-80 cm).
  • Color grisenc o verdós al dors.
  • Color blanc a la porció ventral.
  • Pes de fins a 10 quilograms.
  • Es troba a 10-15 metres de profunditat.
  • Se sol trobar en desembocadures de rius.
  • Reproducció a la Mediterrània en els mesos de gener-març.
  • És una espècie carnívora (eriçons de mar, peixos, crustacis i altres)
  • Sabor subtil i refinat

Conclusió

El Delta de l’Ebre és un enclavament que ha guanyat importància no sols a nivell comercial sinó també ecològic. Aquesta conserva una biosfera única, que alberga nombroses espècies. La pesca delta de l’Ebre permet degustar peixos, marisc i crustacis d’alta categoria.

Gastronòmicament parlant, les ostres arrissades, el llobarro salvatge, l’anguila fumada, i crustacis com el cranc blau, s’han tornat ingredients exclusius. La textura i el sabor de cadascun d’aquests són el toc perfecte per als platets gurmet.

Obrir chat