Peixateria Online 611 633 813 info@peixacasa.cat

En Peix a Casa som experts en salmó. No tots són iguals, la procedència i els mètodes de producció i extracció són importants per la qualitat del producte. Per aquesta raó el nostre salmó és de 1a qualitat i t'ho podem portar aquesta setmana a un preu immillorable, gràcies a la gran quantitat de peces que ens demaneu cada dia. Aprofita ara i no ho deixis escapar! Fes clic AQUí  

En aquest article aprofundirem sobre quin tipus de peix és la bacalladilla i quines són les seves principals característiques. En el fascinant món marí, hi ha nombrosos peixos nutritius amb carn magra. Descobreix si aquesta espècie és per a tu.

La bacalladilla és un dels principals parents del bacallà i una font destacada de vitamines i minerals. Per exemple, és rica en vitamina B12, la qual aporta beneficis per al sistema nerviós i cardíac.

Quin tipus de peix és la bacalladilla?

La bacalladilla és un peix blanc conegut científicament com Micromesistius poutassou, és un peix marí que pertany a la família dels gàdids, la mateixa família que el bacallà. És un peix de cos allargat i esvelt, amb una longitud que generalment oscil·la entre els 20 i els 40 centímetres. El seu color varia entre el platejat i el gris blavós, amb un ventre més clar.

Aquest peix és comú en les aigües de l’Atlàntic nord-est, especialment al Mar del Nord, el Mar de Noruega, i les costes de la península Ibèrica. La bacalladilla es troba a diferents profunditats, des de la superfície fins a profunditats d’uns 1000 metres.

Valors nutricionals

La bacalladilla no només és una espècie altament nutritiva pel seu contingut en proteïna i alguns materials com el magnesi o el fòsfor, sinó que també és baixa en greixos i calories.

Per cada 100 grams de bacalladilla hi ha una mitjana de 90 calories, tot i que això també dependrà de la forma en què sigui cuinada. Si es cuina al forn o a la planxa és possible mantenir-la en un rang calòric baix.

Altres valors nutricionals de la bacalladilla per cada 100 grams de carn són els següents:

  • Greixos: 1,3 grams
  • Hidrats de carboni: <1 gram
  • Proteïnes: 18,3 grams

A més, és un peix ric en diversos tipus de vitamines, especialment en vitamina A, vitamina B12 i vitamina B9. És una font abundant de minerals com el calci, fòsfor, magnesi i potassi.

Zones de pesca

Aquesta espècie habita a l’oceà Atlàntic, el mar Mediterrani, Cantàbric i al mar del Nord. La seva pesca a Espanya es dóna principalment a Astúries, on predomina bona part de l’any.

Els mesos de març, abril, maig i juny són de temporada alta en la pesca de bacalladilla. Per la seva condició de peix gregari, la captura d’aquesta espècie es realitza en hores del dia, que és quan es troba a una menor profunditat. En el cas de la Bacalladilla Austral que és una espècie derivada de Micromesistius poutassou, la pesca es dóna en les zones on predomina. És a dir, al Pacífic, l’Atlàntic i en algunes regions d’Amèrica del Sud.

Quina diferència hi ha entre pescadilla i bacalladilla?

Comparar la bacalladilla amb la pescadilla és útil per decidir quin d’aquests peixos blancs s’adapta millor a les teves necessitats i preferències alimentàries. Tot i que tots dos tenen característiques nutritives valuoses, hi ha diferències notables entre ells.

En la següent taula aprofundirem en les diferències entre pescadilla i bacalladilla:

Espècie Mida Color Textura Nutrició
Bacalladilla Generalment més petita (20-40 cm) Platejat amb tons gris blavós i ventre clar Pell llisa i brillant; carn magra i suau Baixa en calories i greix, rica en proteïnes, vitamina B12 i àcids grassos Omega-3 (en menor quantitat que la pescadilla)
Pescadilla Sol ser més gran Més fosca, tons grisosos Carn més ferma i textura més rugosa Rica en proteïnes, conté més àcids grassos Omega-3, beneficiosa per a la salut cardiovascular

Des d’una perspectiva nutricional, ambdues espècies ofereixen beneficis importants. La bacalladilla és ideal si busques una opció baixa en calories i greixos, amb una carn suau i lleugera. D’altra banda, la pescadilla, amb el seu major contingut d’àcids grassos Omega-3, és excel·lent per a aquells que desitgen millorar la seva ingesta d’aquests nutrients específics per a la salut del cor.

En resum, l’elecció entre bacalladilla i pescadilla dependrà dels teus objectius dietètics i preferències personals, ja que tots dos peixos aporten proteïnes, vitamines i minerals essencials per a una dieta equilibrada.

Quins beneficis té la bacalladilla?

Ara que hem presentat quin tipus de peix és la bacalladilla, és normal tenir curiositat sobre els seus beneficis. Tant a nivell culinari com nutricional és una espècie amb molts aportacions, tal com aprofundirem a continuació.

Ric en potassi i en magnesi

El magnesi és important per garantir un òptim funcionament del sistema digestiu, especialment per afavorir el trànsit intestinal. D’altra banda, ajuda a enfortir el sistema immunològic i prevé malalties del sistema nerviós.

El potassi és un mineral essencial per afavorir el funcionament renal. A més, alguns estudis han demostrat que aquest mineral ajuda a reduir la pressió arterial.

Aporta ferro i zinc

La bacalladilla proporciona una quantitat significativa de ferro, un mineral essencial que prevé malalties com l’anèmia i juga un paper crucial en la producció d’hemoglobina. A més, tant el ferro com el zinc presents en aquest peix són fonamentals per millorar la resposta del sistema immunitari.

El zinc, per la seva part, no només enforteix el sistema immunològic, sinó que també accelera el metabolisme dels greixos i millora l’absorció de proteïnes. Això el converteix en un aliat per a aquells que desitgen perdre pes i mantenir una dieta equilibrada.

Ideal per al desenvolupament prenatal

La bacalladilla és un peix que ofereix nombrosos beneficis nutricionals, convertint-la en una opció excel·lent per al desenvolupament prenatal. Durant l’embaràs, és crucial que les futures mares consumeixin aliments rics en nutrients essencials per recolzar el creixement i desenvolupament del fetus, i la bacalladilla compleix amb escreix aquesta funció.

Conclusió

La bacalladilla és un peix excepcional que combina sabor, valor nutricional i facilitat de preparació. Aquesta espècie és una excel·lent opció per a aquells que busquen una alimentació saludable i equilibrada.

Gràcies a la seva versatilitat, la bacalladilla permet diverses tècniques culinàries, sent especialment destacable la seva preparació a la planxa, que permet conservar els seus nutrients i ressaltar el seu sabor natural. Incorporar la bacalladilla a la dieta no només contribueix a una nutrició equilibrada, sinó que també recolza pràctiques de consum responsable i sostenible en la pesca. En definitiva, la bacalladilla és una elecció intel·ligent per a aquells que desitgen gaudir d’un peix nutritiu, deliciós i fàcil de preparar.

Obrir chat